Een kijkje in andermans garderobe

Het is februari, koud en guur buiten. En ik zit bij mijn klant, ze heeft er zin in en ik ook! Na een warm welkom en een kop koffie begonnen we aan deze leuke uitdaging!

Gedurende deze garderobecheck ging het om een dame die heel veel mooie kleding had. Tijdens mijn voorbereiding kreeg ik al snel door dat een hoop kleding niet meer relevant was. Het paste gewoonweg niet meer bij haar figuur en de invulling van haar dagelijkse leven.

Mijn klant had een aantal mooie basisstukken in haar kast hangen. Tijdloze stukken. Prachtig! Hieruit blijkt maar weer dat het hebben van een eigen stijl echt belangrijk is.

Deze items groeien met je mee. Van tevoren had mevrouw duidelijk aangegeven dat de afgelopen paar jaar haar levensstijl veranderd is. Voorheen had zij nog veel uitgaansverplichtingen, inmiddels reist zij veel en geniet van vrije tijd met man en kleinkinderen.

Wegdoen en direct opruimen!

Alles hebben we uit de kasten gehaald en hebben kratten gevuld voor de tweedehands kledingbeurs, zakken gevuld voor de kledingbank en zakken om weg te gooien. Er zat veel gedateerde kleding bij of kleding die niet paste bij haar figuur.

Wat een opruiming! Wat overbleef? Een overzichtelijk geheel van stuks die onderling met elkaar te combineren waren. Een zomer- en een winter garderobe met daarin een alledaagse capsule, een capsule voor haar reiskleding en een uitgaans capsule.

Mijn rol als kledingstylist

Daarna kwam het leukste: met items die in haar kast overbleven, inclusief accessoires die ze heeft, ben ik sets gaan maken. Ik heb verschillende mogelijkheden laten zien. En dan kom je tot de meest verrassende resultaten!

Ook werd duidelijk welke items mevrouw nog miste in haar kledingkast. Na afloop heeft mevrouw per mail een lijst gekregen met nog aan te schaffen kleding.

Het resultaat was een hele blije klant die verrast was over de mogelijkheden binnen haar eigen garderobe. Daarnaast is ze ontzettend blij met de verkregen tips & tricks en de lijst van kleding die ze kan aanschaffen.

En weet je wat……die is veel minder lang dan ze van tevoren had verwacht. Geen miskopen meer dit voorjaar, maar doelgericht op pad! Een geslaagde ochtend, mijn taak volbracht!