Een broek voor iedereen....

Afgelopen week was het weer zover. Een gezellige personal shop afspraak met een dame die ik afgelopen voorjaar ook al heb geholpen.

Deze dame is qua lengte niet eens extreem lang, maar heeft prachtige lange en slanke benen. Haar schoenmaat is boven gemiddeld, maar past wel mooi bij haar lijf. Eigenlijk is ze prachtig in balans. Toen ik haar leerde kennen gaf zij aan dat dit al jaren haar grootste figuur dilemma’s zijn. Het lukt maar niet een passende broek te vinden. Daarnaast stoorde het beeld haar dat haar onderlijf vaak nog langer leek dan het daadwerkelijk is. Eigenlijk had ze de hoop al opgegeven.

Dat is doodzonde, want ook als je lange benen hebt zijn er genoeg passende broeken te vinden. En met slimme stijltrucs kun je je boven- en onderlijf in balans brengen. Dat geld ook voor je voeten. De juiste trucs doen je voeten optisch kleiner lijken. Tijdens een uitgebreid stijladvies kan ik je hier alles over vertellen. De kunst is daarnaast om de juiste adressen te weten en je te laten helpen door personeel dat er verstand van heeft. Elke broek is anders en is gemaakt voor verschillende figuurtypes. Het zou toch wat zijn als we iedereen in een zelfde broek zouden willen stoppen. Er word nog te vaak uitgegaan van alleen de trends. Verder dan….hij staat je leuk, of ik heb hem zelf ook kom je dan niet. Een goede verkoopster kan jou vertellen waarom de broek bij jou past!

Ik geef je graag een aantal tips! Zo kun je ook al een beetje zelf aan de slag.

Lang persoon:

* Maak gebruik van verschillend kleurcontrast in je kleding of draag laagjes

*  Draag grote accessoires

*  Let op je kapsel ( niet te lang of te sluik)

*  Draag bij voorkeur een rechte pijp

Lange benen:

* Ceintuur afstemmen in de kleur van je top/blouse

* Draag heupbroeken

* Kies broeken met een smalle tailleband

* Rol je broekspijp iets op

* Draag een ¾ broek, tegenwoordig nog hip ook

Grote voeten:

* Kies schoenen met een hoge voorvoet ( hoe hoger gesloten, hoe kleiner de voet)

* Kies schoenen met een ronde of vierkante neus

*Toch graag een puntneus, draag een broek met een rechte pijp

*Draag schoenen met bandjes ( je trekt optisch horizontale lijnen over de voet)

*Draag een hak, doordat je een diagonale lijn trekt , lijkt je voet kleiner.