Wat draag jij met de feestdagen

Het is weer december. Persoonlijk vind ik dit altijd een heerlijk tijd van het jaar. Gezellig de kaarsjes aan, lekker de openhaard aan, de kerstboom optuigen. Het is echter ook de tijd van de kerstborrels, kerstdiners en kerstgala's. Het moment om qua outfit eens goed uit te pakken. Voor sommige een feestje, maar een uitnodiging met dresscode kan een hoop stress veroorzaken. Ik heb gemerkt dat niet iedereen altijd op de hoogte is van de dresscodes die op een uitnodiging staan aangegeven. Daarom een korte uitleg tussen Black tie voor dames en Cocktail voor dames.

Black Tie:

Dames dragen bij een ‘Black Tie’ dresscode een lange avondjurk. Een nette cocktailjurk is ook toegestaan.

Als er een diner inbegrepen is, dan is een lange jurk wel verplicht. Kies voor rustige ingetogen kleuren, zo creëer je een chique look.

Less is more!!

Een lange jurk heeft bij deze dresscode dus de voorkeur, maar kies je toch voor een korte variant, draag dan altijd een panty. De kleur Nearly black is geschikt onder vele verschillende kleuren jurken.

Zowel lage als hoge hakken passen binnen Black Tie. Kijk vooral naar het comfort van je schoen. Niets is zo onprettig dan de hele avond met pijn in je voeten lopen. En nog belangrijker.......van pijn ga je niet charmanter lopen!

Misschien een overbodige tip, toch geef ik hem. Besteed altijd de nodige aandacht aan je haar en make-up. Bij Black Tie dresscode zit de verfijning in de details.Vergeet dus ook je nagels niet!

Een belangrijke regel is dat er geen horloge wordt gedragen. Dit kan de gastheer of – vrouw het idee geven dat je op de tijd aan het letten bent.

Cocktail

De cocktailjurk is een feestelijk jurkje dat net iets boven of tot op de knie valt. Wanneer je goed op hakken kunt lopen draag dan een cocktailjurkje met prachtige hoge hakken. Kies anders voor mooie lagere pumps.

Maak je outfit af met een ‘clutch’ tas en opvallende sieraden. Maak het vooral niet te bont.

Zowel blote benen als een mooie panty (voor in de wat koudere seizoenen) zijn toegestaan bij deze dresscode.

Ga je liever niet in een jurkje? Dan kun je eventueel ook kiezen voor een chique broekpak of een mooie jumpsuit.

Zorg er voor dat je het broekpak of je jumpsuit feestelijk aankleedt. Doe dit door opvallende sieraden of een wat opvallendere make-up. Houd tijdens het kiezen van de jurk altijd rekening met je lichaamsvorm en het draagcomfort. Door hier rekening mee te houden voel je je gewoonweg het prettigst op de desbetreffende gelegenheid. Vind je het lastig om hierin de juiste keuze te maken dan kan ik je altijd een advies geven passend bij je figuur.

Bij een cocktail party is het toegestaan om te gaan voor een wat lossere look. Toch is het aan te raden om rekening te houden met de diepte van je decolleté. Houd de stelregel aan: de benen of de borst mogen worden getoond, maar niet tegelijkertijd.

Op een cocktailparty of andere bijeenkomst met deze dresscode, is het toegestaan om kleuren en prints te dragen. Dat de cocktailjurk alleen in het zwart zou mogen, is een regel die al een lange tijd niet meer geldt. Kleur kan heel voor je uitstraling en eerste indruk betekenen

Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik één belangrijke stelregel. Kies vooral een stijl uit die goed bij je past! Vergeet niet: de cocktailjurk moet ook passen bij het evenement waar je naar toe gaat.

Alvast hele fijne feestdagen!