De image professional

Ik las een interessant artikel in het vakblad kleur & stijl waarvoor diverse bedrijven waren benaderd met de volgende vraag:

Hoe komt het dat bedrijven/organisaties regelmatig communicatie-, leiderschapstrainingen en coaching trajecten inzetten, zonder deze te combineren met een kleding- of stijladvies. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Gelukkig heb ik inmiddels mogen ervaren dat er ook bedrijven zijn die hierin wel investeren en het belang zien van een een passende eerste indruk. Echter is er nog teveel onbekendheid van de meerwaarde die een image professional kan geven. Bedrijven zijn gewend vooral te investeren in vaardigheden.

Een image professional is een expert op het gebied van uiterlijke presentatie en geeft advies over kleding, stijl en kleurgebruik in relatie met de doelen en ambities van de klant.

F&NN is hierin gespecialiseerd. Ik heb al vele trainingen en workshops mogen geven aan starters, leidinggevende van verschillende afdeingen en sales teams. Ook verschillende werknemers die een stap in hun cariiere wilde maken wisten mij te vinden.

Als de non-verbale boodscap niet overeenkomt met de verbale boodschap sla je alsnog de plank mis en moet je harder je best doen om tot je einddoel te komen.Zonde van je tijd en energie.

Zorg daarom voor zichbaarheid en een eerste indruk die echt bij je past. Dat kan door subtiele veranderingen toe te passen!